Opret selv en side

Danmarks folk, land og vejr er et fælles projekt, hvor også du kan bidrage. Og det er ikke så svært, som du tror. Hvis du har kendskab til en dagbog, en optegnelse eller en topografi, er du allerede kommet langt.

Hvis du allerede er medlem, så log dig ind via knappen i øverste højre hjørne af denne side. Hvis du ikke er medlem, så tilmeld dig.

Måske vil det være en god idé, hvis du printer denne side ud, så du kan følge vejledningen, mens du opretter den nye side.

Hvilke typer af sider kan man oprette?

Man kan oprette tre forskellige sider, nemlig en side om 1) en kilde (fx en dagbog), 2) en forfatter eller 3) om vejrforhold. Yderst til venstre kan du klikke dig ind på siderne stednavneindex, forfatterindex og Vejrforhold i fortidens Danmark og her se eksempler på sider, der allerede er oprettet.
Følgende vil jeg vise, hvordan du opretter en ny side om en dagbog. I bund og grund oprettes de tre typer af sider på samme måde, bare med forskelligt indhold.

1. Opret siden

Hvis der ikke allerede findes en side med et stednavn, som dagbogen kan knyttes til (fx det sogn, hvor dagbogsføreren boede), så skal du oprette en side ved at skrive sognets navn i nedenstående hvide bjælke og derefter trykke på Opret ny side:

2. Sidens indhold

Nu er tiden kommet til sidens indhold, dvs. de oplysninger om dagbogen, som du har. Se informationssiden med en liste over de informationer, som vi helst skal kende. Det er dog i de færreste tilfælde, at man vil være i stand til at udfylde alle felterne.

3. Gem siden

Tryk på linket Save nederst.

4. Færdig!

Ja, så let var det. Nu har du oprettet en side og gemt den.

Hvis du vil hjælpe med det administrative, må du meget gerne tilføje din nye sogneside med oplysninger om en dagbog i den alfabetiske oversigt over sogne. Men hvis ikke du føler dig sikker på, hvordan du gør, er der nok en anden hjælpsom sjæl, som vil gøre arbejdet.

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.